lørdag 23. februar 2013

Kommunal økonomi - om "økonomisk rapport"

Dette er navnet på 2 rapporter - Økonomisk rapport, drift og Økonomisk rapport, investering. Rapportene er obligatoriske som regnskapsrapporter. Der brukes de av administrasjonen til å framstille nøkkeltall og dermed også til sammenlikninger med andre kommuners regnskaper. Dessuten i en viss grad til sammenligninger med private regnskap.
Ellers er rapporetene et viktig verktøy for bokholder og revisor til avstemminger.

Disse rapportene er ikke budsjettrapporter.
I budsjettforskriften § 12 heter det" Kommunen og fylkeskommunen skal utarbeide økonomiske oversikter over typer av inntekter, innbetalinger og bruk av avsetninger, samt utgifter, utbetalinger og avsetninger. De økonomiske oversiktene skal bygge på de samme forutsetningene som det vedtatte årsbudsjett og de vedtatte særbudsjetter.

Min komm.: Siste setning viser at disse rapporter først skal framstilles når kommunebudsjettet er vedtatt.
Disse rapportene kan brukes til å regne ut nøkkeltall, og dermed gis mulighet til å sammenlikne med andre regnskap. Noe av det vanligste nøkkeltallet er: Netto driftsresultat i % av brutto driftsinntekt.
Ellers er min mening at dette er rapporter som er svært vanskelige for folk som ikke daglig arbeider med disse tallene. Det du eventuellt kunne finne ut fra dem er kommunens utvikling av de forskjellige typer av inntekter/utgifter osv. hvis rapportene omfatter flere/mange år.

1 kommentar:

  1. Jeg vil anbefale alle som leter etter forretningslån til Le_Meridian, de hjalp meg med lån på fire millioner dollar for å starte opp quiltingsvirksomheten, og det var raskt. Når jeg fikk et lån fra dem, var det overraskende hvor lett de hadde å jobbe med. De kan finansiere opp til $ 500.000.000.000 (fem hundre millioner dollar) i alle regioner i verden så lenge det kan garanteres 1,9% avkastning på prosjektene. Prosessen var rask og sikker. Det var definitivt en positiv opplevelse. Unngå svindlere her og ta kontakt med Le_Meridian Funding Service On. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. hvis du leter etter forretningslån.

    SvarSlett